Mortex

De basisprincipes van mortel

Mortex is de term die wordt toegepast op een speciaal type cement dat doorgaans wordt gebruikt om oppervlakken voor te bereiden voorafgaand aan pleisterwerk of andere decoratieve pleistertechnieken. Mortex heeft een aantal toepassingen in verschillende toepassingen, maar is ook een veelzijdige vorm van pleisterwerk die kan worden gebruikt om een ​​breed scala aan verschillende soorten texturen en afwerkingen op verschillende oppervlakken te creëren.

Mortex kan worden gebruikt op zowel harde als zachte oppervlakken, hoewel het meestal wordt gebruikt op harde oppervlakken, zoals beton en steen. Het is een mengsel van calciumcarbonaat en zand dat bij vermenging een dik, stevig materiaal vormt dat kan worden gebruikt om verschillende gebieden op te vullen. Het belangrijkste kenmerk van Mortex is het vermogen om elk oppervlak een geweldige textuur en visueel effect te geven.

Mortel is een zeer veelzijdig product, maar de toepassingen zijn zeer divers. Mortel wordt vaak gemengd met water en zand om een ​​pasta te vormen die op oppervlakken kan worden aangebracht zonder een vloeibaar residu achter te laten. Mortel wordt ook vaak gemengd met cement en andere producten om een ​​dikkere consistentie te creëren die stijver is dan gewone droge mortel.

Mortel wordt in veel verschillende bouwprojecten over de hele wereld gebruikt. Een van de meest voorkomende toepassingen van mortel is om de basis te maken van funderingen en keermuren. Mortel wordt ook vaak gebruikt om de fundering van gebouwen te maken, vooral als ze moeten worden gebouwd op land dat veel verkeer ontvangt. Dit soort gebouwen staat bekend als historische gebouwen en moet worden beschermd tegen de schade die zware regenval kan veroorzaken.

Mortel wordt vaak gebruikt om de bovenste pleisterlagen te maken die zowel de binnenkant van gebouwen als de buitenkant van gebouwen bedekken. Mortel wordt gebruikt om een ​​pleisterlaag te maken die kan worden gebruikt om de hele buitenkant van een gebouw te bedekken voordat er ander pleisterwerk op het gebouw wordt aangebracht. Dit type mortel wordt vaak gebruikt om een ​​barrière te vormen tussen het cement dat wordt aangebracht tijdens een stukadoorswerk en het buitenoppervlak van de muren en vloer van een gebouw.