Deze programma's kunnen worden gebruikt voor algemene back-up of voor meer specifieke back-up nodig heeft. Het is belangrijk op te merken dat deze programma's niet per se duur hoeft te zijn, maar de kosten zal variƫren, afhankelijk van de provider.

Een ander punt van overweging is of uw bedrijf gebruik maakt van een goed programma. Er zijn een heleboel slecht geschreven programma's die er die alleen dienen te verwarren en te frustreren gebruikers die willen een goed ontworpen service te gebruiken.

Een goede back-up programma zal de mogelijkheid hebben om geautomatiseerde scans en terugvorderingen draaien zonder te hoeven wachten op een server te bieden. Het programma moet in staat zijn die draaien op verschillende besturingssystemen, in staat zijn om te werken met back-ups over meerdere netwerken, en bieden uitgebreide rapporten. Bij het kiezen van een programma, is het belangrijk om het onderzoek en zorg ervoor dat het is beoordeeld door deskundigen.

Cloud backup software is ook zeer geschikt voor het beheer van meerdere backup-servers. Dit maakt het gemakkelijk voor mensen om hun informatie veilig en in sync met elkaar te houden.

Data back-up is iets dat iedereen moet worden voorbereid. Er zijn vele redenen om het te gebruiken, maar net zo veel redenen om het niet te gebruiken.

.