Factoring en Incasso - Wat is het Verschil?

Factoring is een proces dat wordt gebruikt door een financiële instelling om de schuld te verzamelen van consumenten. De financiële instelling in dit geval is als een incassobureau. Invordering van schuldvorderingen worden meestal uitgevoerd samen.

Incasso En Factoring

Het verzamelen van een schuld van een consument wordt geleverd met de hulp van een financiële instelling. Een instelling verzamelt de schuld om zijn geld terug te krijgen dat zij besteed aan het verzamelen van de schuld. In het verleden, incassobureaus gebruikt om geld van de klant te nemen voor eigen gebruik. Het is waar dat vandaag de dag, deze incassobureaus zijn financieel geworden gezond en hebben geld binnen, maar toch zijn ze nog steeds in rekening brengen om hun geld terug te krijgen dat ze uitgeven.

Deze financiële instellingen hebben een proces genaamd incasso en factoring, om hun geld terug te vorderen via juridische middelen. Het is te wijten aan dit dat zij in rekening brengen een redelijke vergoeding. Om de schuld van de schuldenaar te verzamelen van een financiële instelling, kan het agentschap ook gebruik maken van de diensten van incasso bedrijven.

Wanneer een klant contacten een financiële instelling voor een schuld of een betaling factuur, zal de financiële instelling automatisch verzenden van een incassobureau incasso. Wanneer een verzamelaar contact met de klant maakt, zal het agentschap vragen om informatie over de persoon die betrokken zijn bij de rekening, zijn financiële status en de hoeveelheid geld dat hij schuldig is.

Wanneer een verzamelaar vraagt ​​om deze informatie, zal de financiële instelling dan is de opdrachtgever bellen om de gevraagde informatie te controleren. Als de informatie waar is, zal de financiële instelling het geïnde bedrag vrij te maken. Als de informatie niet waar is, zal de financiële instelling een brief de vraag te sturen naar de klant om hem te vragen zijn vordering te bewijzen.

Zodra de klant zijn informatie controleert, zal de financiële instelling van de client te sturen een vraag brief eist dat hij het geld te betalen.