Inbraakdetectie Systeem

Wat Is een Intrusion-Detection-Systeem?

Een Intrusion Detection System, ook wel bekend als IDS of Intrusion Detection en Prevention System, is een zekerheid apparaat dat detecteert en verwijdert ongeautoriseerde toegang tot de veiligheid van het netwerk. Intrusiedetectiesystemen is opgenomen in de omtrek van het gebouw en binnen de structuur van het gebouw zelf. Het inbraakdetectiesysteem zelf is een netwerk van sensoren die strategisch hele gebouw worden geplaatst. De sensoren zenden radiosignalen, die worden gedetecteerd door de Inbraakdetectiesysteem zelf.

Het inbraakdetectiesysteem werkt via de volgende stappen: triangulatie van het ontvangen signaal van de sensoren, en afhankelijk van de mate van binnendringen, ofwel bevestigen of weigeren van toegang tot het netwerk. Bij het detecteren van ongeoorloofde toegang tot het netwerk van de Intrusion Detection System, zal een brandalarm afgaan.

Elke Intrusion Detection System heeft een alarm. Veel gebruikte alarmen voor het huis zijn onder andere:

Terwijl de meerderheid van Intrusion Detection Systems iets met elkaar gemeen hebben, zijn er enkele opmerkelijke verschillen tussen deze twee technologieën. Hoewel elk heeft zijn eigen gebruik en functie, deze apparaten hebben ook een aantal belangrijke verschillen.

De Intrusion Detection systeem dat gebruik maakt rookmelders wordt vaak een alarmsysteem. Een inbreker Alarm maakt gebruik van infrarood camera's en detectoren om rook te detecteren, of andere vormen van ongewenste en gevaarlijke gassen. Inbraakalarm zijn ingesteld om een ​​alarm op bepaalde vaste tijden die vooraf zijn bepaald.

De meest voorkomende manier om het opzetten van een inbraakalarm is om ze in te stellen in de nabijheid van elkaar.